کره کاکائو چیست؟ اگر بگوییم از کاکائو کره گرفته میشود، احتمالاً مایعی به رنگ تیره تصور خواهید کرد که روی انواع دسر و کیک ریخته میشود. با اینکه تصور زیبایی به شمار میرود اما درست نیست! این نوع کره دارای رنگ زرد کم رنگ است و علاوه بر ساخت شکلات در لوازم آرایشی و بهداشتی و برخی از داروها کاربرد دارد.
کره کاکائو چیست و چگونه درست میشود؟
کره یا روغن کاکائو از درخت کاکائو به دست میآید و از چربیهای گیاهی محسوب میشود. جالب است بدانید که میوه کاکائو به رنگ نارنجی و سبز است و میوه کاکائو هیچ کاربردی در محصولات شکلاتی ندارد. دانههای درون شکلات هستند که برای ساخت شکلات، کره و سایر محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. هر میوه بالغ بر ۵۰ دانه کاکائو دارد.
برای درست کردن روغن کاکائو ابتدا میوه کاکائو را جمع آوری میکنند سپس دانههای داخل میوه را در می آورند. مرحله بعدی شامل تخمیر دانهها است که به دو روش انجام میشود. در روش اول دانهها داخل سینیهای بزرگ و کم عمق حرارت میبینند. روش دوم به این صورت است که دانهها زیر آفتاب گذاشته و با موز پوشانده می شوند. مرحله تخمیر حدود ۱ هفته طول میکشد و بعد از آن رنگ دانهها قهوه ای میشود. ۱ هفته دیگر لازم است تا دانهها به طور کامل خشک شوند.
پس از طی شدن مراحل گفته شده دانهها به کارخانه فرستاده میشود تا تولید کره آغاز شود. با اینکه فرآیند تولید به گونه کاکائو بستگی دارد اما فرم کلی تولید روغن کاکائو به شرح زیر است:
- بو دادن و برشته شدن
- جدا کردن پوست دانه کاکائو
- آسیاب شدن دانهها
- ایجاد لیکور کاکائو
- اعمال فشار به لیکور جهت جداسازی چربی لیکور
- جمع آوری چربی لیکور یا همان روغن کاکائو
کادوهای عاشقانه برای مناسبتهای خاص
انواع کره کاکائو
با توجه به کاربردهای مختلف روغن کاکائو، از کاکائو دو نوع کره تولید میشود:
- کره با بو: کره با بو رنگ کم رنگتری از کره بی بود دارد اما بسیار معطر است. اگر در تولید شکلات از کره با بو استفاده شود، دیگر نیازی به وانیل، شکر یا مواد دیگر نیست چرا که عطر و طعم بی نظیری را ایجاد میکند. همچنین حاوی آنتی اکسیدان و مواد مغدی است که برای سلامتی مفید به شمار میرود.
- کره بی بو: کره بی بو طی یک فرآیند شیمیایی و فیزیکی حاصل میشود. با افزودن بخار داغ به کره از بوی آن کاسته میشود و آنتی اکسیدان و مواد مغذی کره حذف میشود. از کاربردهای کره بی بو میتوان به لوازم آرایشی و برخی از شکلاتهای حاوی مواد دیگر مثل طعم دهنده ای میوهای اشاره کرد.
خواص کره کاکائو
شاید تا کنون گمان میکردید که کاکائو فقط یک خوراکی محسوب میشود اما علاوه بر تزئین خوراکی، دسر و کیک در ساخت لوسیون مرطوب کننده و کرمهای آرایشی نیز به کار برده میشود. همچنین در برخی موارد مصرف این کره باعث بهبود عملکرد بدن میشود. خواص روغن کاکائو باعث کاربردهای گسترده آن شده است. از مهمترین خواص روغن کاکائو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از خشکی پوست
- رفع آفات دهان
- مکمل بسیاری از رژیم غذایی
- لایه برداری پوست
- کاهش پیری پوست
- افزایش سیستم ایمنی
- تاثیر مثبت روی عملکرد قلب
- درمان برخی از اختلالات پوستی نظیر جوش، التهاب و سوختگی
نحوه نگهداری کره کاکائو
میزان ماندگاری روغن کاکائو از ۲ ماه الی ۲ سال است. البته با گذشت زمان کیفیت روغن افت میکند. روغن کاکائو را باید در ظرف در بسته یا بسته بندی خود و در یخچال نگه داری کنید. این کره نباید در مجاورت نور، دمای بالا و رطوبت قرار گیرد. بوی تند و طعم ترش به معنی فاسد شدن کره است و دیگر قابل استفاده نیست.
خدمات شوکوبرندز
مهم ترین عامل در کیفیت محصول روند تولید و طرز نگهداری از آن است. اگر این محصول شکلات یا کره کاکائو باشد، اهمیت این عوامل بیش تر میشود. شوکوبرندز یکی از برندهای معروف است که محصولات خود را با بهترین مواد اولیه و در شرایط ایده آل با طرح و لگوی انتخابی شما تولید میکند و در سریع ترین زمان ممکن به دست شما می رساند.