طرز تهیه سس شکلات در خانه به روشهای مختلفی ارائه میشود. روشهای تهیه سس علاوه بر تفاوت در دستورالعملشان در رنگ و غلظت نیز متفاوتند. در نتیجه این سلیقه شماست که نوع سس را تعیین میکند. با این وجود هر نوع سس شکلاتی جذاب به نظر میرسد و زیبایی دسر، کیک و بستنی را دو چندان میکند. خب! تا بیشتر از این در دنیای شکلات غرق نشدهاید، آماده شوید که طرز تهیه انواع سس شکلات را یاد بگیرید.
سس شکلات غلیظ
مواد لازم برای سس شکلات غلیظ عبارتند از:
- شکر سفید: سه چهارم فنجان
- پودر کاکائو: نصف فنجان
- کره: دو قاشق چای خوری
- شیر پرچرب: یک فنجان به علاوه یک چهارم
- وانیل: نصف قاشق چای خوری
- نمک: بسیار کم
اگر علاقه مند به سسهای غلیظ هستید، این سس انتخاب مناسبی برای شما است. ابتدا شکر، پودر کاکائو و آرد با هم ترکیب کنید؛ به طوری که کاملاً یکدست شوند. حال کره را در تابهای ذوب کنید و شیر و وانیل را به تابه اضافه کنید. مواد درون تابه را به قدری هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند. ترکیب اولیه را به آرامی به تابه اضافه کنید و هم بزنید. در همین حین شعله گاز را کمی بیشتر کنید. پس از شش دقیقه میتوانید گاز را خاموش کنید و نمک را به سس اضافه کنید.
سس شکلات ساده
برای تهیه سس شکلات ساده به مواد زیر نیاز دارید:
- پودر کاکائو: یک چهارم پیمانه
- شیر: یک سوم پیمانه
- کره: دو قاشق غذا خوری
- پودر قند: یک سوم پیمانه
برای طرز تهیه سس شکلات در خانه به روش ساده پودر کاکائو و پودر قند را با هم مخلوط کنید، سپس شیر به آرامی به مواد اضافه نمائید. مخلوط را حرارت دهید و هم بزنید. هنگامی که مخلوط جوش آمد، آن را از روی گاز بردارید و کره را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی کره کاملاً ذوب شد، دوباره ظرف را روی شعله قرار دهید. همچنان به هم زدن ادامه دهید تا سس به غلظت مناسبی برسد.
سس شکلات بدون کره
سس شکلات بدون کره با مواد زیر تهیه میشود:
- آب سرد: نصف پیمانه
- شکر: یک پیمانه
- وانیل: یک و نیم قاشق چای خوری
- پودر کاکائو: نصف پیمانه
- نمک: یک هشتم قاشق چای خوری
نمک و پودر کاکائو را در تابه هم بزنید و آب را به آنها اضافه کنید. حال تابه را روی شعله گاز قرار دهید و تا زمانی که بجوشد، هم بزنید. این فرآیند حدوداً ۳۰ ثانیه طول میکشد. پس از خاموش کردن میتوانید وانیل را به تابه اضافه کنید.
سس شکلات سفید
- شکلات سفید: ۵۰۰ گرم
- خامه: ۱۰۰ گرم
- شیر: ۱۰۰ سی سی
برای تهیه سس شکلات سفید باید از روش بن ماری کمک بگیرید. ظرفی را روی کتری آب جوش قرار دهید. شکلاتها را با چاقو خرد کنید و همراه با سایر مواد به ظرف اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا سس کاملاً یکدست شود. سس آماده است و میتوانید از آن را استفاده کنید.
نکات طرز تهیه سس شکلات در خانه
درست کردن سس شکلات مانند سایر چاشنیها دارای تکنیکهای خاصی است. رعایت نکات زیر شما را به نتیجه بهتری از سس شکلات میرساند:
- به جای شیر میتوانید از آب برای تهیه سس استفاده کنید اما شیر بافت بهتری را ایجاد میکند.
- توجه داشته باشید که سس شکلات پس از سرد شدن غلظت بیشتری پیدا میکند.
- پس از تهیه سس شکلات آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید و بعد از آن استفاده کنید.
- مدت استفاده از سس شکلات به مواد آن بستگی دارد. اگر سس حاوی شیر باشد، ۲ الی ۳ روز و اگر حاوی آب باشد تا ۲ هفته قابل استفاده است.
- میتوانید سس شکلاتی را با عصاره نعنا یا پودر اسپرسو ترکیب کنید تا طعم جدیدی را رقم بزنید.
- اگر از سس شکلات برای پر کردن سطح و لایههای کیک بهره میگیرید، بهتر است سس از غلظت بیشتری برخوردار باشد.
- از آنجایی که طرز تهیه سس شکلات در خانه به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد، برای شیرینی بیشتر میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید.
اقدامات شوکوبرندز
شوکوبرندز تمامی محصولات شکلاتی را برای شما گرد هم آورده تا به راحتترین روش ممکن بتوانید به همه محصولات دسترسی داشته باشید. تنها کافیست به سایت شوکوبرندز مراجعه کنید و محصولات را مشاهده کنید. همچنین این مجموعه قادر به سفارشی سازی محصولات مورد نظر شما است.