شکلات, شکلات های سفارشی

تمپر کردن شکلات

تمپر کردن شکلات

تمپر کردن شکلات موضوعی است که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم. به فرایند ذوب و خنک کردن شکلات با روشی خاص، که سبب می‌شود تا شکلات به صورت یکنواخت و با بافتی صاف و براق در بیاید؛ تمپر کردن در شکلات می‌گویند. این فرایند در شکلات‌های کاکائویی و شکلات‌های تیره بسیار کاربردی و حائز اهمیت است.

سفارش‌های عمده و سازمانی شامل شکلات، شکلات بیسکویتی، چای، قهوه فوری و انواع دمنوش

تمپر کردن شکلات چگونه انجام می‌گیرد؟

همان طور که اشاره شد، انجام این فرایند سبب بهبود بافت شکلات می‌شود؛ در ادامه مراحل این فرایند را بررسی می‌کنیم:

  • آماده سازی مواد: در ابتدا شکلات خود را انتخاب کنید؛ سپس ابزار‌های لازم را نیز آماده کنید.
  • ذوب کردن شکلات: شکلات را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید تا فرایند ذوب شدن آن یکنواخت‌تر باشد. سپس شکلات‌ها را بر روی بخار آب داغ قرار دهید تا ذوب شوند؛ لازم به ذکر است که این کار را می‌توانید با ماکروویو نیز انجام دهید و با حرارت کم شکلات را ذوب کنید؛ البته دقت داشته باشید که هر ۲۰ الی ۳۰ ثانیه باید شکلات را هم بزنید تا از سوختن آن جلوگیری کنید.
  • خنک کردن شکلات: پس از ذوب کامل شکلات، لازم است شکلات را به آرامی هم بزنید تا دمای شکلات کاهش یابد. این کار را باید تا زمانی که شکلات به دمای محیط برسد؛ انجام دهید.
  • گرم کردن مجدد: مجدداً شکلات را باید گرم کنید؛ زیرا انجام این کار سبب تشکیل بلور‌های کاکائو به شکل صحیح می‌شود.
  • آزمایش تمپر کردن: برای اطمینان از درستی انجام فرایند تمپر کردن، می‌توانید کمی از شکلات را بر روی یک تکه کاغذ با سطح سرد بریزید؛ اگر پس از چند دقیقه شکلات سفت و براق شود یعنی فرایند تمپر کردن به خوبی صورت گرفته است.

تمپر کردن شکلات چه مزایایی دارد؟

تمپر کردن شکلات چه مزایایی دارد؟

همان طور که اشاره شد، با انجام این فرایند می‌توان کیفیت شکلات را افزایش داد. در ادامه برخی دیگر از مزایای این کار را بررسی می‌کنیم:

  • بهبود بافت شکلات: همان طور که اشاره شد، انجام این کار سبب ایجاد بلور‌های کاکائو به شکل صحیح می‌شود که در نتیجه این موضوع باعث نرم و یکنواخت شدن بافت شکلات خواهد شد.
  • ظاهر جذاب شکلات: با انجام این فرایند شکلات دارای ظاهری جذاب و براق می‌شود که این موضوع برای شکلات‌هایی که به منظور تزیین ارائه می‌شوند، بسیار حائز اهمیت است.
  • افزایش پایداری شکلات: با انجام این فرایند شکلات در دما‌های مختلف پایداری ثابتی دارد و کمتر دچار مشکلاتی همچون ذوب شدن و یا تغییر شکل می‌شود.
  • جلوگیری از سفیدک زدن شکلات: این فرایند باعث می‌شود که بلور‌های چربی در شکلات به درستی تشکیل نشوند و در نتیجه از ایجاد لایه‌‌های سفید رنگ (سفیدک) بر روی سطح شکلات جلوگیری کند.
  • بهبود طعم: همان طور که اشاره شد، با انجام فرایند تمپر کردن بافت شکلات بهبود می‌یابد و در نتیجه طعم شکلات نیز بهتر می‌شود.

در تمپر کردن شکلات چه نکاتی اهمیت دارد؟

این فرایند یک فرایند اصولی به شمار می‌رود به طوری که باید به شیوه صحیح انجام بگیرد و در انجام آن باید نکاتی را رعایت کرد تا بتوان این فرایند را به بهترین حالت ممکن انجام داد. برخی از این نکات عبارتند از:

  • کنترل دما: در فرایند تمپر کردن، کنترل دما یکی از مهم‌ترین عوامل به شمار می‌رود. کنترل دما برای هر شکلات متفاوت است؛ به عنوان مثال برای شکلات تلخ کنترل دما بین ۳۰ تا ۳۲ درجه است اما برای شکلات شیری کنترل دما بین ۲۸ تا ۳۰ درجه است.
  • استفاده از شکلات با کیفیت: برای تمپر کردن لازم است از شکلات با کیفیتی استفاده کنید که دارای ترکیب مناسبی از چربی و کاکائو باشد تا بتوانید نتیجه بهتری در تمپر کردن کسب کنید.
  • مراقبت از آلودگی: وجود هرگونه آلودگی و یا رطوبت در حین فرایند تمپر کردن سبب ایجاد مشکلاتی همانند ایجاد دانه‌های چربی و یا سفیدک زدن بر روی شکلات می‌شود.

آشنایی با خدمات مجموعه شوکوبرندز

ما در این مطلب بررسی کردیم که برای تمپر کردن به بهترین شیوه ممکن لازم است از یک شکلات با کیفیت استفاده کنید که شما می‌توانید برای دریافت شکلات با کیفیت به مجموعه شوکوبرندز مراجعه کنید.

مجموعه شوکوبرندز یک مجموعه شناخته شده در زمینه طراحی شکلات  است به گونه‌ای که طرح، نوشته و لوگو دلخواه افراد را بر روی شکلات دلخواه آن‌ها چاپ می‌کند. این مجموعه سابقه همکاری با سازمان‌های بسیار زیادی را دارد؛ که این موضوع نشان از کیفیت محصولات این مجموعه دارد. شما نیز می‌توانید برای ثبت سفارشات خود به سایت این مجموعه مراجعه کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *