شکلات

انواع پودر کاکائو

انواع پودر کاکائو

انواع پودر کاکائو کدام است؟ عطر و طعم دلپذیر پودر کاکائو باعث شده تا در بسیاری از خوراکی‌ها و به ویژه شیرینی‌ها به کار برده شود. این پودر در طی چندین فرآیند از جمله آسیاب کردن دانه‌های کاکائو تولید می‌شود. پودر کاکائو انواع گوناگونی دارد که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. به عنوان مثال از پودر کاکائوی هلندی در تهیه انواع کیک و براونی استفاده می‌شود زیرا بافت نرم و لطیف‌تری دارد. در ادامه این مطلب با انواع و اقسام پودر کاکائو و کاربردهای آن آشنا می‌شوید.

پودر کاکائو چیست؟

پودر کاکائو از مواد پرکاربرد و خوشمزه‌ای است که از دانه‌های کاکائو حاصل می‌شود. روند تولید این پودر شامل چندین مرحله می‌باشد. از آنجایی که کاکائو یک میوه است، ابتدا دانه‌ها را از میوه جدا می‌کنند و فرآیند تخمیر را روی دانه‌ها انجام می‌دهند. سپس برای گرفتن رطوبت اضافی، دانه‌ها را خشک می‌کنند.

بهترین شکلات کنار اسپرسو 

در این مرحله دانه‌های شکلات تفت داده می‌شوند تا راحت‌تر بتوانند پوستشان را جدا کنند. با جداسازی پوست خارجی دانه‌ها، نوبت به آسیاب کردن دانه‌های کاکائو می‌رسد تا به خمیر کاکائو تبدیل شوند. خمیر به دست آمده را طی فرآیندی به شکل کره کاکائو در می‌آورند اما در ساخت کره کاکائو مواد جامدی به نام کیک کاکائو باقی می‌ماند. در نهایت نیز کیک کاکائو را مجدداً آسیاب می‌کنند تا محصول پودر کاکائو ایجاد شود.

انواع پودر کاکائو

به طور کلی پودر کاکائو به دو دسته قلیایی و غیر قلیایی تقسیم بندی می‌شود. پودر کاکائو طبیعی یا غیر قلیایی حاصل دانه‌های کاکائو است که در کم‌ترین فرآوری ممکن قرار می‌گیرد. به همین دلیل طعم تلخ خود را با قدرت بیش‌تری حفظ می‌کند و حاوی مقدار قابل توجهی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها است اما پودر کاکائو قلیایی که تحت عنوان پودر کاکائو هلندی نیز شناخته می‌شود، با فرآوری بیش‌تری روانه بازار می‌شود. از همین رو دارای طعم بهتری است.

 بهترین شکلات دنیا مال کدام کشور است

البته روش دیگری بر اساس وجود یا عدم وجود چربی برای تقسیم بندی انواع پودر کاکائو وجود دارد. برخی از پودرهای کاکائو بدون کره کاکائو هستند. همین مورد بافت پودر را خشک‌تر می‌کند. در دسته دیگر درصد مشخصی از کره کاکائو در پودر کاکائو وجود دارد که عطر و طعم بهتری را می‌دهد.

کاربردهای پودر کاکائو

کاربردهای پودر کاکائو

کاربرد هر کدام از پودرها به سلیقه افراد بستگی دارد. آیا بافت نرم می‌خواهید؟ طعم تلخ باشد یا ملایم؟ برای کیک و شیرینی‌هایی با بافت نرم، پودر کاکائو طبیعی پیشنهاد می‌شود زیرا به پخت سرعت می‌بخشد و به دلیل اینکه دارای خاصیت اسیدی است، به جوش شیرین برای پف بیش‌تر کمک می‌کند. از طرفی پودر کاکائو طبیعی طعم تلخ و عطری بسیار قوی دارد.

پودر قلیایی طعم ملایم‌تر و رنگ تیره‌تر دارد. به دلیل فرآوری بیش‌تر این محصول، خاصیت حلالیت بیش‌تری در مایعات را دارد. همه این ویژگی‌ها باعث شده تا پودر شکلات هلندی یا قلیایی در تهیه نوشیدنی‌های شکلاتی، سس شکلات و تزئین کیک و شکلات مورد استفاده قرار بگیرد.

همچنین پودرهای فاقد چربی از کالری کم‌تری برخوردار هستند و برای افرادی که رژیم دارند یا به دنبال کاهش وزن هستند، گزینه مناسبی به شمار می‌آیند. از طرف دیگر این پودرها در اسموتی‌ها، شکلات‌های تلخ و نوشیدنی‌های سالم کاربرد دارند.

نکاتی برای تهیه انواع پودر کاکائو

  • انتخاب پودر کاکائو تا حد زیادی به سلیقه شخص برمی‌گردد. چه بافت و طعمی را ترجیح می‌دهید؟ به عنوان مثال همان طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، برای بافت سبک‌تر از پودر هلندی استفاده می‌شود.
  • اگر از آن دسته افرادی هستید که به اسید حساسیت دارید، توصیه می‌شود از پودر کاکائو قلیایی استفاده کنید.
  • برای ماندگاری بهتر پودر، آن را در محیطی به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. همچنین پودر را در یک ظرف در بسته بگذارید.
  • برای بهره بردن از کیفیت و طعم مناسب پودر کاکائو، از برندهای معتبر خرید کنید.
اقدامات شوکوبرندز

اقدامات شوکوبرندز

مجموعه شوکوبرندز به عنوان یکی از برندهای مطرح و برتر در حوزه شکلات سفارشی از این امکان برخوردار است تا سفارش مشتریان خود را به صورت شخصی سازی شده انجام دهد. با سفارش از این مجموعه بدون طی کردن مسیر طولانی، محصول مورد نظر خود را در سریع‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید. انواع و اقسام شکلات‌ها در هر شکل و تعدادی که بخواهید، برایتان آماده می‌شود. شما می‌توانید در کنار شکلات، اقلام دیگری همچون بیسکوییت، میوه خشک، دمنوش، چای و قهوه را در باکس‌های مورد نظر خود داشته‌باشید. تنها کافیست به سایت مجموعه مراجعه کنید و از مشاورین ما کمک بخواهید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *