مناسبت ها

آیین میترائیسم چیست و چه نمادهایی دارد؟

آیین میترائیسم چیست و چه نمادهایی دارد؟

آیین میترائیسم یا آیین مهرپرستی از جمله دین‌های باستان ایرانی بوده‌است که پایه و اساس آن پرستش ایزد مهر یا میترا بود. همچنین قبل از آیین زرتشت و تا اواخر دوره ساسانیان، ایزد مهر همیشه به عنوان فرشته‌ عهد و پیمان، جنگاوری و روشنایی مورد پرستش ایرانیان باستان بوده‌است. آثار باقی مانده از دوره‌هایی که در آن زمان مراسم آیین باستانی مهرپرستی را در ایران انجام می‌دادند نشان دهنده این است که این مراسم حتی قبل از دوره زرتشت هم در میان مردم رواج داشته‌است.

آیین مهرپرستی یا میترائیسم چیست؟

در واقع نام اصلی این مراسم آیین مهرپرستی بود اما این مراسم در میان رومیان به آیین میترائیسم یا اسرار میتراس معروف بود. این مراسم در قرون دوم و سوم میلادی انجام می‌گرفت و شرکت کننده‌هایی از سراسر جهان (از هند تا اسپانیا) داشته‌است. همچنین جالب است بدانید که میتراس رومی به عنوان یک ایزد جنگاور شناخته می‌شد و همیشه سلاح در دست داشت. پیروان او از نظام پیچیده و سخت هفت گانه از درجه‌های با ارزش و با عظمت در پیشگاه ایزد مهر و میهمانی‌های مختص به این مراسم و آیین پیروی می‌کردند. در واقع افراد با ارزشی که به این مراسم و آیین دعوت شده‌بودند، افرادی بودند که در کنار یک دیگر با متحد شدن در معبد میترا یکدیگر را ملاقات می‌کردند.

اثرات این آیین در ۴۲۰ منطقه‌ مختلف در جهان پیدا شده‌است که از جمله‌ این آثار می‌توان به ۱۰۰۰ کتیبه و ۷۰۰ تصویر از صحنه‌ قربانی کردن (ذبح) گاو مقدس توسط ایزد میترا (تاورکتونی) اشاره کرد. این آیین به قدری در میان رومیان باستان ارزشمند بوده‌است که تا کنون باعث پیدایش حدود ۶۸۰ پرستشگاه میترا فقط در شهر روم شده‌است.

مفهوم و ریشه واژه میترا

به باور و اعتقاد برخی از اسطوره‌شناسان، ایزد میترا از برخورد دو سنگ با یک دیگر به وجود آمده‌است. این باور اساطیری به ایجاد آتش از برخورد این دو سنگ اشاره دارد. اما گروهی دیگر به این باورند که تولد ایزد میترا یک واقعه‌ کیهانی بوده‌است.

میترا یا میثره که به عنوان یکی از ایزدان باستانی ایران شناخته می‌شود، در کتاب اوستا به معنای عهد و قرارداد به کار رفته‌است. نام این ایزد، ریشه‌ هندوایرانی دارد و برخی از ویژگی‌های آن برگرفته از شیوا (خدای هندو و ایزد مهر) است.

نمادهای آیین میترائیسم

این آیین دارای دو نماد مخصوص و ویژه است:

  • نماد مار‌های حلقه زده: در این آیین و مراسم، مار نماد و نشانه تندرستی و چوب سبز درخت اقاقیا نشانه راستی بوده‌است. نشانه دو مار حلقه زده بر دور چوب اقاقیا از کهن‌ترین نمادهای میترائیسم به شمار می‌رود که به طور کلی نشانه سلامتی و راستی در کنار یک دیگر بوده‌است.
  • نماد صلیب میترا (چلیپا): این نماد که در ادیان باستانی مصر و هند هم دیده می‌شود از مهم‌ترین نمادهای میترائیسم است. به باور و اعتقاد برخی از محققان و باستان‌ شناسان این علامت شکل ساده شده از خورشید است.

همچنین این علامت به صورت نوارهای خورشید یا ستاره‌ای پنج پر هم وجود داشته و روی کلاه کوروش کبیر نیز دیده می‌شد. این علامت نماد خورشید بوده‌است که امروزه به عنوان علامت ستاره شناخته می‌شود.

شوکوبرندز چه اقداماتی انجام می‌دهد؟

آیین میترائیسم

از جمله اقدامات این مجموعه می‌توان به چاپ آرم یا لوگوی شرکت یا سازمان مورد دلخواه اشاره کرد که در این زمینه مجموعه شوکوبرندز بسیار موفق بوده‌است. با توجه به این که در این مطلب درمورد آیین میترائیسم توضیح دادیم شما می‌توانید برای چاپ طرح‌های مرتبط با این رسم روی شکلات‌های خود از شوکوبرند کمک بگیرید‌. در هنگام خرید شما هیچ محدودیت از نظر تعداد محصول خود نخواهید داشت و هر تعدادی از محصول خود می‌توانید سفارش دهید.

محصولات شوکوبرندز هم برای پذیرایی در برابر میهمانان مناسب است و هم برای مجالس رسمی و خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. خوب است بدانید که افراد می‌توانند نوع بسته‌ بندی شکلات‌های خود را انتخاب کنند زیرا مجموعه شوکوبرند از بسته ‌بندی‌های بسیار زیبا و شکیل استفاده می‌کند و مشتریان می‌توانند از طریق سایت به راحتی هم محصول خود و هم طرز بسته‌ بندی و همینطور متن دلخواه خود را بر روی محصولات خود، سفارش دهند.

همچنین شما می‌توانید به غیر از شکلات، چای، دمنوش و اینگونه موارد را در بسته‌بندی خود قرار دهید. مجموعه شوکوبرند بسته‌های متنوع با مناسب‌ترین هزینه را در اختیار مشتریان خود می‌گذارد تا همه بتوانند برای انجام هر مجلسی از این محصولات استفاده کنند. در نهایت محصولات شوکوبرندز بسیار دلنشین هستند و این مورد باعث پدیدار شدن حال و هوای خوب در ذهن مشتریان می‌شود.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *