شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که آیا شکلات کپک میزند؟ شکلات یکی از محبوبترین خوراکیهای موجود در دنیا است. یکی از سوالات رایج درباره این خوراکی، خراب شدن آن است؛ در این باره میتوان گفت که شکلات کپک نمیزند اما در صورت عدم نگهداری درست ممکن است سفیدکهایی بر روی شکلات ظاهر شود. این سفیدکها در اغلب موارد بر روی طعم شکلات تاثیری ندارند اما بر روی چهره شکلات تاثیر میگذارند و حس دلنشینی شکلات را از بین میبرند.
آیا شکلات کپک میزند؟
همان طور که اشاره شد، شکلات کپک نمیزند اما سفیدک میزند که این سفیدکها از دو نوع تشکیل میشوند:
سفارشهای عمده و سازمانی شکلات، شکلات بیسکویتی، چای، قهوه فوری و انواع دمنوش
- سفیدک قندی: در این نوع از سفیدک زدن، لایه سطحی شکلات پوشیده از لکههای سفید و کریستالی میشود. در این لحظه، زمانی که فرد شکلات را لمس میکند؛ سطح شکلات را همانند سطحی پر از دانههای شکر میبیند. این لکهها، کریستالهای قندی هستند که به دلیل تغییرات دما بر روی شکلات تشکیل شدهاند.
- سفیدک چربی: در این نوع از سفیدک زدن، بر روی سطح شکلات لکههای سفید و خاکستری به وجود میآید و این طور به نظر میرسد که سطح شکلات از یک لایه روغن پوشیده شده است. این لکهها کریستالهای کره شکلات هستند که از داخل شکلات به سطح آن رسیدهاند.
علائم سفیدک زدن شکلات، کلی است و برای هر دو نوع سفیدک زدن شکلات (قندی و چربی) یکسان است. در ادامه برخی از علائم سفیدک زدن شکلات را بررسی میکنیم:
- تغییر رنگ سطح شکلات: شکلات قبل از سفیدک زدگی، ظاهری براق و یکدست دارد اما بعد از سفیدک زدگی دچار تغییر ظاهر میشود و لکههایی بر روی سطح آن به وجود میآید.
- تغییر بافت شکلات: ممکن است سطح شکلات، پس از سفیدک زدگی کمی زبر و دانه دانه شود.
- تغییر طعم شکلات: در برخی موارد ممکن است طعم شکلات تحت تاثیر این سفیدکها تغییر یابد؛ اما خوردن آنها مشکلی ندارد.
روشهای پیشگیری از سفیدک زدن شکلات
در قسمت قبل بررسی کردیم که آیا شکلات کپک میزند یا خیر و یافتیم که شکلات در شرایط خاصی دچار سفیدک زدگی میشود؛ اما میتوان با انجام روشهایی شکلات را به شیوه صحیح نگهداری کرد و از سفیدک زدن شکلات جلوگیری کرد. این روشها عبارتند از:
- توجه در هنگام خرید شکلات: سعی کنید در هنگام خرید شکلات، شکلاتهای تازهتر را انتخاب کنید زیرا شکلاتهای قدیمی احتمال سفیدک زدن بیشتری دارند. همچنین شکلاتی را انتخاب کنید که بستهبندی درستی داشته باشد.
- توجه در هنگام نگهداری شکلات: شکلات را در دمای بین ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. همچنین محیط نگهداری شکلات باید خشک باشد بنابراین از گذاشتن شکلات در یخچال و فریزر خودداری کنید؛ زیرا محیط درون یخچال و فریزر مرطوب است. توصیه میشود که شکلات را در مکانی تاریک و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
- توجه در هنگام استفاده از شکلات: شکلات را به صورت ناگهانی از یک محیط گرم (سرد) به یک محیط سرد (گرم) منتقل نکنید. در هنگام مصرف شکلات را به تکههای کوچکتر تقسیم کنید و سپس میل کنید اینگونه همه شکلات در معرض هوا قرار نمیگیرد.
علت سفیدک زدن شکلات چیست؟
در بخش قبل که گفتیم آیا شکلات کپک میزند یا خیر اشاره کردیم که در برخی از شرایط شکلات دچار سفیدک زدگی میشود که این شرایط عبارتند از:
- تغییرات دمایی: وجود نوسانات دمایی سبب میشود تا روغن کاکائو بر روی سطح شکلات بیاید. این موضوع سبب میشود تا بر روی سطح شکلات بلورهای سفیدی ظاهر شود؛ به همین دلیل توصیه میشود شکلات را مدام از یک محیط گرم (سرد) به یک محیط سرد (گرم) جابجا نکنید.
- رطوبت: وجود رطوبت زیاد در محیطی که شکلات را نگهداری میکنید؛ سبب حل شدن قند موجود در شکلات میشود. این موضوع باعث وجود کریستالهای قند بر روی سطح شکلات خواهد شد.
- کیفیت پایین شکلات: در شکلاتهای ارزان قیمت و بیکیفیت احتمال وجود سفیدک زدن شکلات بسیار زیاد است.
- بستهبندی نامناسب: شکلاتهایی که دارای بستهبندی محکم و مناسبی هستند؛ نسبت به سایر شکلاتها در برابر سفیدکها مقاومت بیشتری دارند؛ زیرا رطوبت و هوا در آنها نفوذ نمیکند.
آشنایی با مجموعه شوکوبرندز
ما در این مطلب درمورد این که آیا شکلات کپک میزند یا خیر، صحبت کردیم. برای جمع بندی توصیه میشود از شکلاتهای با کیفیت استفاده کنید. مجموعه شوکوبرندز در زمینه تولید شکلاتهای دلخواه افراد فعالیت میکند. این مجموعه علاوه بر استفاده از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب، از بسته بندی مناسبی نیز برای محصولات خود استفاده میکند. رعایت این موارد برای سفیدک نزدن شکلات بسیار حائز اهمیت است. شما میتوانید برای ثبت سفارش محصولات خود، به سایت این مجموعه مراجعه کنید.